lørdag 27. april 2013

Nybegynner mat - noen starttips

I starten kan frukt og grønnskaker egne seg godt som første mat. Det kan være naturlig "myk" mat som banan eller avokado skåret i stykker som er lett for barnet å holde. "Hardere" mat som epler, gulerøtter osv kokes. Som tips i begynnelsen: kok grønnsakene eller frukten så mye at den kan moses enkelt mellom to fingre. Da vet man at de fint kan tygges av gommer uten tenner.




Hos oss er det mange start-favoritter:

avokado
appelsin i store båter
skumpinner (kjøpes i velasorterte matvarebutikker, lagd av mais og hirse)
brokkoli buketter (kokt)
gulerøtter (kokt)
potet (kokt)
mango
banan (ikke en favoritt her ennå, men kommer seg sikkert)
suppe (gjerne fra kopp om de klarer det)
pære (veldig moden, eller kokt)
bringebær
melon (honningmelon og vannmelon)
Lam (kjøtt generellt kan serveres i en stor bit som kan suttes på)
hjemmelagd rundstykke/ skalk/ skorpe med pålegg (NB: forsiktig innføring av gluten)


Hva er ble deres favoritter i starten? Har du noen gode tips du vil dele så er dette helt topp!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...