fredag 31. mai 2013

Kaldhevet Foccacia med oliven

Dette ble veldig luftig og godt, selv med så lite gjær- Fristende å skrive: Kaldheving <3 <3
Foccacia er en av de enkleste brødene man kan lage, og det kan vel nesten ikke gjøres enklere. Med kaldheving kan du gjøre halve jobben kvelden før, og du kan redusere gjær mengden betraktelig. Vi tilsatte sorte oliven, men det kan utelates eller byttes ut med noe annet eks: fetaost, soltørkede tomater, hvitløk og krydder.

Kaldhevet Foccacia med sorte oliven:

7 dl hvetemel
ca 5 dl kaldt vann (konsistens: tykk grøt, så tilpass dette)
1.5 ts tørrgjør
3 ss olje


Bland alt sammen til en tykk grøt. La stå til neste dag, hvelv over på bakepapir på stekebrett. Hell over godt med olje, flaksalt og krydder om man ønsker det. (salt kan fint utelates om man skal servere til de minste) Stekes på 225* på nederste rille i 25-35 minutter. Brødet er ferdig når det gir en "hul" lyd når du dunker på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...