torsdag 23. mai 2013

Ovnsbakte (rot)grønnsaker

Dette er perfekt å lage om man har lyst på noe godt og enkelt til lunsj, eller som tilbehør til middag. Det er også lett om man har noe annet som allikevel skal i ovnen. Kutt opp det du har av rotgrønnskaer,  sett inn og vent. Jeg stekte disse sammen med rundstykker. De tok litt lengre tid, men det går fint når man allikevel er i gang. Disse kan spises både kalde og varme og er veldig lette å holde for de minste :)

Grønnsaker i ovn:

Ta det du har, vi brukte:
Gulrøtter, søtpotet og vanlig potet. Andre ting som passer er f.eks kålrot, løk, hvitløk og sellerirot.

Hell over god olje og det du ønsker av krydder.

Ha grønnsakene i ildfast form eller på bakepapir i langpanne.
Stekes i ovn på 200* (jeg bruker varmluft) -  i mellom 25 - 40 min avhengig av tykkelsen på grønnsakene. Store biter gir lengre steketid.

Husmorknep: ta alle de oppkuttede grønnsakene i en brødpose, hell oppi olje + krydder og rist posen godt. Da får man fordelt både krydder og olje på en fin måte. Takk for tips Mamma <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...