lørdag 15. juni 2013

Enkel og saftig rabarbrakake

På torsdag høstet vi rabarbra i hagen og lagde en knall god kake. Denne kaken passer som helgekos, og vi serverer den ikke til vesla ettersom den er full av sukker. Tenkte i utgangspunktet å eksperimentere meg frem til en sunnere utgave som vi kan kose oss med til hverdags, og som vesla kunne få. Vi gav henne en liten bit ren rabarbra plukket ut av kaken og den kom rett i retur. Helt greit egentlig. Rabarbra er veldig surt og jeg syns egentlig det trenger endel sukker for å blir godt så da kan hun vente med rabarbra - imens koser vi voksne oss med kaffe, krem og kake.

Enkel og saftig rabarbrakake:
5 egg
500 g sukker
500 g mel
500 g smør
3 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis, bland mel og bakepulver, og rør smør og mel inn i eggedosis.
Hell røren i en stor langpanne med bakepapir i, dytt nedi så mye rabarbra du får plass til/ ønsker. Strø sukker og kanel på toppen.
Stekes på 200* i ca 40 min.

Server lunken med is eller krem, eller begge deler. 
Denne kaken er super som base til både eplerkake, med frosne bær eller andre litt sure ting. Rask å røre sammen, og super å fryse.

Hva er din beste oppskrift med rabarbra? Finnes sikkert mange fine oppskrifter der ute som også passer for barn?!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...