fredag 7. juni 2013

potet og rotmoskaker

Denne oppskriften kan tilpasses det du har i kjøleskapet, du kan bruke bare poteter eller en blanding av de grønnsakene du har. Både kålrot og sellerirot ville ha passet fint her. 

Rotmoskaker:
3 gulrøtter
4 poteter
0.5 søtpotet

Litt revet ost, brødsmuler og smør til steking.

del 1: Skrell og kok poteter, søtpotet og gulrot. Vi deler dem opp i biter for å korte ned koketiden. Hell av kokevann og grovmos blandingen så blandet vi i litt revet ost, kan utelates - men gav veldig god smak. 
del 2: Bruk to skjeer til å forme små litt flate karboneder som man dekker  av brødsmuler. Stekes i smør på varm panne til de blir knasende utenpå. De blir harde utenå og myke inni, de faller litt fra hverandre men henger nok sammen til at de små kan holde litt store deler i hånden og spise selv. Om mas hopper over del 2 og tilsetter litt fløte og smør så har man en kjempe god Rotmos i stedet. Vi gjorde det med halvparten slik at vi fikk rotmoskaker til lunsj og rotmos som tilbehør til fiskemiddag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...