mandag 1. juli 2013

Tomat og linsegyte med kylling

Tomatgryter er supert for de blir bare bedre jo lengre de koker og man kan hive oppi det man har og bare la det putre. Kjempe godt med ris og salat eller godt brød, men også supert som tilbehør til f.eks kjøtt eller fisk. I dag har vi tilsatt linser i sausen og har kylling til. Veldig godt!


Tomat og linsegryte med kylling:

1 boks tomater (ta to om du vil ha mer saus på)
0.5 squash
5 litt små gulrøtter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 boks linser
krydder: laurbærblad, chili, pepper.

Fres løk og hvitløk i litt olje. Skjær gulrøtter i staver og squash i skiver som deles i to, til halvmåner så kan de små enkelt spise selv. Tilsett squash og gulrøtter og la dem også freses litt i pannen, hell så oppi tomat og linser. Tilsett krydder og la det putre så lenge du vil, men minst til gulrøttene er møre.

Kyllingen skar jeg i tynne strimler, tok dem oppi en brødpose, hell på litt olje og det krydderet du ønsker. Jeg brukte Masala krydder, kjempe godt! (kjøpt på internasjonal butikk). Legg kyllingstrimlene på bakepapir og stek på grill i ovnen, eller grill dem ute om været er med dere! Kan selvfølgelig også stekes i panna... Vi har dem på siden, men de kan også tilsettes oppi gryta. 

Server gjerne med rømmedressingen fra i går om du har noe igjen eller med et Foccaciabrød, ris, salat eller hva som helst annet du  måtte ha tilgjengelig. Jeg var litt vel romslig med chili´en i dag så her måtte vesla få mat fra fryseren i siste liten. Lurt å tilsette litt og litt siden det ikke går an å reversere... :) Denne retten er også super uten kjøtt, så om man får vegeterianere på besøk så er dette en plan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...