For meg har det nok vært sånn at etter at jeg oppdaget kaldheving så er det ingen vei tilbake hva brøddeig eller rundstykkedeig angår... :) Jeg er med andre ord helfrelst, og tenker i mitt stille sinn: om bare folk hadde visst hvor enkelt det var så hadde alle kost seg meg hjemmebakt oftere! så med stor fare for å gjenta meg selv...
Kaldhevede enkle rundstykker:
250 g hvetemel eller annet fin mel
250 g grovt mel
1 ts tørrgjær
4-5 dl kaldt vann
Frø om man ønsker det (solsikke, lin, sesam eller gresskarkjerner er kjempe godt).
Trinn 1:Bland alt sammen til en tykk grøt, sett lokk eller plastfolie over og la stå til neste dag.
Trinn 2:Sett ovnen på 270*. Dekk stekebrettene med bakepapir og lag rundstykker ved hjelp av to skjeer, du trenger ikke ta i deigen, bare legg dem utover som ”klatter”.
-Kan
pensles med egg og strø på litt frø eller havregryn, men ikke
nødvendig.Trinn 2:Sett ovnen på 270*. Dekk stekebrettene med bakepapir og lag rundstykker ved hjelp av to skjeer, du trenger ikke ta i deigen, bare legg dem utover som ”klatter”.
Skru ovnen ned til 250* og stek i 10 – 14 min.
Pass på, ovner steker ulikt. Det er veldig viktig for resultatet at ovnen er varm nok når du setter dem inn!
Hva er din favorittoppskrift på brød og rundstykker?
Genialt :) har prøvd samme type oppskrift på brød men det krever mye lengre steketid. Kjekkere med 14 min. når man er sulten! Gleder meg til mini kan begynne å smake brød. Takk for inspirerende blogg! Cecilie
SvarSlettHei:) jeg kom over bloggen din i går, på leting etter tips til mat til min datter på et åt! For en flott blogg:) den vil jeg bruke mye. Prøvde meg på disse rundstykkene, står i ovnen nå. Men er redd jeg kan ha bommet da jeg tenkte at kaldheving=kjøleskap! Kaldhever du i romtempratur?
SvarSlettHei Solveig, Tusen takk for koselig tilbakemelding! Jeg kaldhever i romtemperatur da jeg selv ble tipset om det, men jeg tror mange/de fleste kaldhever i kjøleskap. Er usikker på hvor mye det har å si på resultatet, det pleier å gå fint i kjøleskap også. Hvordan gikk det med dine rundstykker? Lykke til videre med matlagingen, Hilsen Silje
SvarSlett