torsdag 14. november 2013

Gratinert blomkål og brokkoli

Dette er en rask, god og billig middag som kan brukes som tilbehør eller som hovedrett sammen med salat og brød.

1 blomkål
1 bukett brokkoli
6 -7 dl melk
2 ss mel
2 ss smør 
ost
bacon -om man ønsker.

Kok en blomkål og en brokkolibukett, jeg deler dem opp først. smelt smør og pisk inn mel, vær rask så de ikke klumper seg. Spe på med melk, litt av gangen til du får en jevn, fin hvit saus. Ta de kokte grønnsakene i en ildfast form, hell sausen over. 
Strø over med litt ost om du ønsker det og små terninger med bacon.
Gratiner i forvarmet ovn på 200* i ca 10-15 min. 

Nb: jeg hadde ost på toppen og tok derfor ustekt bacon oppå der igjen, da ble den liggende øverst og den ble sprøstekt. Hvis den ramler nedi sausen og gratengen vil den bli kokt, så alternativet er å steke den på forhånd :)

Dette er super mat for de små, fine blomkål og brokkolibuketter i søte små barnehender - finnes det noe søtere??

2 kommentarer:

  1. Så utrolig fin blogg, her fikk jeg masse tips! Takk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for kjempe fin hilsen :) Det er utrolig koselig å høre fra dere som er innom!!

      Ønsker deg en god kveld, Hilsen Silje

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...