tirsdag 12. november 2013

Grøtspising og babystyrt mattilvenning


Grøtsesongen er i gang så da er det kanskje gøy med litt grøtprat? Vi er kjempe glad i havregrøt og når vi skal ha det så får selvfølgelig minsemor det samme :) 

Her i huset spises grøt med skje, selv om vi er begeistret for babystyring... Vesla trenger fortsatt litt hjelp. Vi er ikke så redde for å gi henne mat innimellom, og det syns hun er helt ok. Hun hjelper til på sin måte. 

I det siste syns hun det er både spennende og gøy med bestikk... men jammen tar det tid å få alle bevegelsene kordinert! Syn, muskler, konsentrasjon og grep skal styre skjeen med grøt, for så å treffe munnen. Dette er egentlig et mesterverk av samspill fra kroppen vår sin side. Det blir endel gris når man gir dem en skje tidlig. (hun har fått lov å prøve med skje lenge). Men vi tenker som så: en gang skal hun lære dette, og gris blir det uansett.

Mange barn liker imidlertid ikke å bli matet, og noen foreldre vil helst ikke mate med skje. Hvis man har lyst å gi grøt allikevel kan jeg foreslå: enten å lage grøten veldig tynn slik at barnet selv kan drikke den fra kopp. Eller lage den tykk slik at den holder seg på skjeen og hjelpe å få den på skje for så å la dem føre til munnen selv.

Om dere samarbeider, du og barnet, kan to skjeer være lurt. Ta mat på en, gi den til barnet og fyll den andre mens du venter, så bytter dere. Det er vel flere der ute som har erfart at de små ikke er villige til å gi fra seg skjeen når de først har fått den ;) 

Våre grøtoppskrifter finner du her.

2 kommentarer:

  1. Å, lurt å bytte skje! Det hadde faktisk ikke falt meg inn! Her sitter ho mor og venter på å få skjeen tilbake ;) det tar laaaaang tid når babyen skal gjøre alt sjøl!

    SvarSlett
  2. Ja dette var et veldig godt tips vi selv fikk, og det bruker vi faktisk ennå :) Tar tid å lære seg skikkelig med bestikk! ;)
    Ønsker deg en god dag!
    Hilsen Silje

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...