lørdag 16. november 2013

Hjemmelagd glutenfri babygrøt av havre eller hirse

Det enkle er ofte det beste, spesielt når man skal prøve seg frem med grøt og mat sammen med de minste. Det er alltid en fordel når man kan finne varene i vanlig dagligvare, og at det går raskt å lage.

Glutenfri havregryn får man i de aller fleste butikker. De er ikke veldig dyre og de smaker akkurat som vanlig. Havregrøt er veldig enkelt og raskt å lage. Om man føler at konsistensen blir for grov i starten så kan lage glutenfritt havremel enkelt selv ved å male havregryn i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Havremel kan også brukes i baking, til f.eks disse gode Havre og hirsepannekakene.

Hirse er også naturlig glutenfritt, og som havre inneholder det naturlig jern. Finnes på velassorterte dagligvarebutikker og helsekost. Hirse passer fint til babygrøt. Vi voksne i familien lot oss ikke rive med av smaken på ren hirsegrøt, så her har vi gått for en blanding da hirse er rikere på jern enn havre. Om du legger hirsen i bløt så korter du ned koketiden :)

Hirse bruker vi også i baking av f.eks disse herlige rundstykkene.

Liten porsjon med grøt:

3 ts Hirseflak
1 ts Havremel
1.5 dl vann

Kok opp vann med bløtlagt hirse og havre. La det småkoke i 5-6 minutter. Grøten blir tykkere jo lenger den koker. Om du ikke har bløtlagt hirsen så burde den få koke alene i 10 - 12 min først, da kan du spe på med mer vann om den blir for tykk..  

Grøten på bildet er hirse og havregrøt med nektarin, oppskrift på det og inspirasjon til andre smaksvarianter av grøt finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...