tirsdag 5. november 2013

Hjemmelagd Lasagne

Kjøttsaus:
1 pk karbonadedeig/ kjøttdeig
2 bokser hakkede tomater
1 stor gul løk
2 stk raspede gulrøtter (kan droppes)
hvitløksfedd
1 ts sukker
krydder: basilikum, oregano, pepper og litt chili

Stek karbonadedeig, løk og gulerøtter en av gangen eller litt etter litt, (hvis du ikke har en veldig stor panne). Tilsett krydder og hakkede tomater og sukker. Jeg bruker sukker sammen med hakkede tomater fordi de er sure, sukker gir ikke en søt smak, bake en mer rund smak syns jeg. La det koke lenge om du har god tid, men minst 20 min.

Hvit ostesaus:
1 ss mel
1 ss smør
3 dl melk
revet ost, mengde er igrunnen en smakssak. Norvegia, jarlsberg, parmesan eller en blanding? Velg din favoritt :)
Smelt smør, pisk inn mel, her gjelder det å være rask så det ikke klumper seg, og spe deretter med mel til du har en jevn, fin saus. Ha i litt pepper og muskat om du ønsker. Tilsett ost av det slag du ønsker, gjerne en blanding.

Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis, topp det med ost og stek i ca 35 min på 200* (ovner varierer så dette må man se litt an, noen trenger mer).

*tips, Vi fant økologiske fullkornslasagneplater på søstrene grene, de var veldig gode!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...