fredag 8. november 2013

Rask og enkel Tzatziki dressing


Gresk og tyrkisk yoghurt er mye brukt her hjemme. Ofte som mellommåltid med litt bær i, sammen med musli, Bierchermuesli eller som dressing til middag.

Sistenevnte er en rask og enkel versjon av den greske dippen.

en boks tyrkisk yoghurt (vi bruker de små spannene man får kjøpt i butikken)
en agurk
hvitløk
sitron og litt pepper om du ønsker.

Rasp agurken på det grove på rivjernet, klem så ut alt vannet av den (jeg gjør dette enklest ved å klemme agurkraspet i hendene). Press hvitløksfedd, vi tar gjerne to til tre fedd, men dette er en smaksak. Ta så mye du liker. Bland hvitløk, yoghurt og agurk og klem i en båt sitron. Dryss i litt pepper om du ønsker.

Ofte blander jeg alt untatt hvitløk sammen, så tar jeg av en del til vår datter før jeg blander i hvitløken. Hun syns dette er så godt at hun gjerne spiser det rent med skje, og siden vi liker litt mye hvitløk blir det gjerne litt sterkt for henne. Da kan vi tilsette bare litt hvitløk i hennes, eller la den være uten hvitløk.

Dette er så godt at det kan serveres sammen med nesten hva som helst... noen av våre favoritter er sammen med nystekt brød og salat, som tilbehør til tapas, kjøtt, grillmat eller til moussaka og lasagne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...