fredag 17. januar 2014

Lunsjpai med Spinat og fetaost

Etter en periode med forkjølelse og dårlig matlyst lagde jeg en enkel middag med ferdigkjøpt butterdeig fylt med fetaost og spinat - vi syns det var utrolig godt, og vår lille venn syns dette var noe av det beste hun hadde smakt på lenge! Hva er vel bedre enn å se når de små får noe de liker kjempe godt!! Hun spiste bokstavelig talt med begge hender :) Butterdeig kan man selvfølgelig lage selv, men denne gangen var det hurtigmat hos oss!

Min oppskrift var litt på en slump som det så ofte er, men denne fra VG har vi lagd før med stor suksess, den var inspirasjonen denne gangen også og har akkurat samme innhold som vår, så om man vil ha oppskrift så er denne fin:

Butterdeig fylt med Spinat og Fetaost: 
(Oppskrift fra VG, http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=1624)

500 g frossen spinat
1 løk, hakket
200 g fetaost
1 egg
1/2 dl hakket persille
1 ts tørket mynte
salt og pepper
1 pk. frossen butterdeig sammenpisket egg til pensling
olivenolje


 

Fremgangsmåte

Fres løken blank og myk i olivenolje i en liten kasserolle.
Tilsett spinaten og la det koke på svak varme til det meste av vannet har fordampet. Ta kasserollen av varmen og rør inn egg, smuldret fetaost, persille og mynte.
Smak til med salt og pepper. Tin butterdeigen og kjevl den ut til dobbel størrelse. Stikk ut rundinger med et stort glass eller lignende.
Legg en skje spinatfyll på hver runding. Pensle kanten litt med egg og brett sammen til halvmåne. Press kanten godt sammen. Pensle paiene med egg og stek dem ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Server spinatpaiene varme.

Det er kjempegodt med sesamfrø på toppen, og vi serverer sammen med salat! Passer fint som middag, lunsj, til tapasbord eller bare som en knallgod snack! Om man ikke er begeistret for butterdeig så kan man bruke pizzadeig og lage pizzasnurrer eller små innbakte pizzaer med dette i. Veldig godt både varm og kald :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...